Обработка срещу мишки и плъхове в дома – Дератизация

✓ С професионални (по-силни) отрови
✓ Метод, който надхитрява гризачите
✓ Само с 1 посещение
✓ Дълъг остатъчен ефект


В България се срещат много и различни видове гризачи. Гризачите, които се възприемат като вредни обаче са следните три вида: Сив плъх, черен плъх и домашна мишка. Повече информация за биологията на тези видове можете да откриете тук, а в тази страница ще Ви разкажем повече за това как ние извършваме ефективни обработки срещу мишки и плъхове, как на практика работят отровите и как да се предпазите занапред от тях.

Мишките и плъховете търсят най-често убежище и храна. Най-чести обекти, които стават тяхно местообитание са мазета, навеси, бараки и други подобни по-скоро външин помещения. Тези неприятели обаче понякога се настаняват направо вътре в домовете ни. Това като цяло се наблюдава рядко, но практиката ни помни случаи на “превзети” апартаменти или къщи от плъхове. Поради това че телата им са гъвкави на гризачите са им нужни съвсем малки пролуки, през които успешно нахлуват в дома. Базовите стъпки за превенция включват запушване на всякакви потенциални входове, уплътняване на отваряеми части (врати и др.) и всякакъв друг тип способи за бариерно ограничаване на достъпа им до дома. Въпреки взетите мерки обаче не е изключено да станете обект на нападение от гризачи. В такива ситуации е необходимо да се предприеме изтребителна обработка (дератизация) посредством залагане на отровни примамки.

Непрофесионалните методи за борба с гризачи варират от отрови и електрически устройства до залепващи плоскости. Те понякога работят, но често се оказват недотам ефективни. Професионалната дератизация се извършва само и единствено посредством залагане на отровни примамки. На пръв поглед звучи като процедура, която човек може сам да направи лесно, но истината е, че има много тънкости. За да бъде ефективна обработката първият фактор е самата отрова. ДДД фирмите имаме достъп до отрови, които са за професионална употреба. Непрофесионалните такива са 50% по-ниска концентрация на отровно вещество, което се прави по регламент на ЕС. Работейки с професионални отрови ние предлагаме на първо място далеч по-силна отровна примамка. Самата отрова винаги е бавнодействаща. Това е необходимо, тъй като при бързите отрови плъховете виждайки трупове на други екземпляри от вида им бързо се усещат, че това вещество е отровно за тях и се въздържат от консумация, което затруднява много справянето с проблема. Други важни положителни особености на родентицидите, с които работим са наличие на мумификант и горчиво репелентно вещество за нецелеви видове. Накратко обяснено: В случай, че гризач умре в дома Ви и няма начин трупът да бъде намерен мумификантът ще го “изсуши” (мумифицира) и много скоро неприятната миризма ще изчезне. Репелентното вещекство пък е предпазна мярка срещу домашни любимци. Въпреки че отровите се слагат така че да не могат да бъдат достъпени от тях в случай на евентуално поглъщане те следва веднага да изплюят примамката, тъй като тя ще придаде неприятен горчив вкус за тях. Вкус, който гризачите обаче не усещат.
От друга страна методът на залагане пък е още по-ключов. Залагаме отровите по начин и на места, които биха предразположили гризача да ги “опита”. Това е важно, защото мишките и плъховете са много интелигентни видове и често надушват, когато една “храна” е всъщност злонамерено поставена отрова. За допълнително усилване на ефективността използваме и малки картонени кутии (еднократни дератизационни тунели), в които отровните примамки биват напълно защитени от нежелан достъп. В случай, че жилището Ви има и открита част е възможно понякога (рядко) да се нолжи и допълнително поставяне на пластмасови дератизационни кутии, които закупувате от нас еднократно и могат да се ползват за години напред. Те слушат като дератизационна бариера. Гризачите, които идват към жилището Ви първо ще спрат при тях и ще ядат от отровата. Това работи като ефективна спирачка от навлизането им по-навътре в жилището. Този метод разбира се е неприложим при апартаменти.

Когато е налице проблем с мишки и плъхове почти винаги има “замесени” и съседни помещения. В случай, че проблемът при Вас е например в апартамент е почти сигурно, че основното гнездо на гризачите се крие най-често в мазето или по-рядко в други общи части на сградата. При клиенти живеещи в апартаменти винаги препоръчваме да се обърне внимание главно на общите части и най-вече на приземните или подземните такива. В чести случаи локалното обработване само на апартамента е възможно да има по-краткотраен ефект, защото от мазето могат да идват нови и нови гризачи. Важно е да се отбележи, че черният плъх например е отличен катерач и често се наблюдава във високите части на жилищни сгради.
В случай, че живеете в къщи пък е добре да се обърне внимание на първо място на прилежащите части (дворове, навеси), а след това и на съседните имоти. В доста от тежките случаи, с които сме се сблъсквали клиентите ни са граничили със занемарени или изоставени имоти, които често са отлично местообитание за вредните гризачи, които живеят там необезпокоявани, но обикалят в широк радиус търсейки храна. В такива ситуации препоръчваме при възможност да се обърне внимание на съседните имоти. Ако това е невъзможно се набляга на външната дератизация.

Превенцията при гризачите не винаги работи на 100% ефективно. Често след мащабна изтребителна обработка от наша страна успяваме да постигнем ефекта на страх при гризачите. Тъй като са изключително интелигентни бозайници те често си предават сигнали, когато едно място е опасно за популацията им и по този начин новите индивиди стоят настрана от дома Ви. Най-добрите мерки обаче, които могат да се вземат е периодично да се повтарят обработките посредством залагане на пресни отровни примамки. При реална атака и при високорискови обекти честотата на обработките може да варира от ежемесечно до веднъж на всеки 3-4 месеца. При нискорискови обекти третиряния веднъж на всеки 6 месеца (2 пъти годишно) са напълно достатъчни. Специално при къщите препоръчваме изграждане на външна дератизационна бариера (залагане на пластмасови кутии, които закупувате еднократно), която да се поддържа при възникнала необходимост, но не по-рядко от 2 пъти годишно. При апартаментите – единствената превенция е свързана с третиране на мазето и общите части.


ЦЕНИ:

Обработка на жилище до 100 кв.м.65,00 лв.
Обработка на мазе (за сгради до 8 ет.)65,00 лв.

Обслужваме района на ПЛОВДИВ, ПАЗАРДЖИК, СТАРА ЗАГОРА, ХАСКОВО, СЛИВЕН, БУРГАС, СОФИЯ и ПЕРНИК


Често задавани въпроси за пръскане срещу мравки в жилището

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg

Ние от "Тони ДДД" предлагаме метод, с който надхитряваме гризачите. Работим с отрови, които са по-силни от тези в търговската мрежа и ги залагаме по такъв начин, че да объркаме гризачите карайки ги да ядат от примамките. Пълно справяне с проблема обикновено постигаме само с 1 посещение. След една качествена и професионална обработка гризачите дори започват да си предават сигнали, че домът Ви е заплаха за тях и е възможно да започнат да го избягват занапред.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg

В търговската мрежа, както и онлайн всички отрови, които се продават на обикновени потребители следва да са с около 50% по-ниско съдържание на отровно вещество, както е по регламент на ЕС. Достъп до силни отрови имат само ДДД фирмите. Ние работим именно с такива. Нямаме право да ги разфасоваме или препродаваме, но можем да посетим дома Ви и да направим професионална обработка срещу гризачи, след която често цялата популация бива на 100% поразена за около 7 дни.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg

Третирането на едно жилище с размери до 100 кв.м. струва 65лв. При по-големи обекти ще бъдете информирани предварително за точната сума по телефона.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg

Не! Цялата процедура е напълно безвредна и не изисква напускане на жилището. Всички отровни примамки се поставят на скрити и недостъпни места. Те не излъчват никаква миризма или дразнене. Токсични са само за гризачите и то след директна консумация.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg

Не. Това е погрешно разбиране, което голяма част от хората си мислят. Не съществува метод, с който нещо да се пръска срещу мишки и плъхове. Дератизация се прави само и единствено посредством залагане на отровни примамки. За да бъде качествена дератизацията е необходимо да се извърши от професионалист посредство издържан метод надхитряващ гризачите, както и с правилна отрова.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg

В повечето случаи една обработка е напълно достатъчна. Добре е да се повтори след около 6 месеца с чисто превантивна цел. Ако обаче обектът е високорисков поради локацията си (например близо до поле или близо до друг обект привличащ гризачи) или поради някаква друга причина е възможно да се наложи обработката да се повтаря и повече пъти годишно.

Сподели нашата страница в: