Пръскане срещу дървеници

✓ Обработка със специализирана техника
✓ Без изхвърляне на никакви мебели
✓ 95% успеваемост само с 2 обработки
✓ Напускане на дома само за 3-4 часа


Какво представляват дървениците и как да сме сигурни, че ги има в жилището?

Дървениците са дребни кръвосмучещи индивиди, които се хранят с човешка кръв. Обикновено запиват нощем в малките часове. Видът напоследък е доста разпространен в България и започва да представлява все по-сериозен проблем. За щастие ние имаме уникален метод, който ги унищожава трайно и до крак. За да назначим обработка срещу дървеници обаче е необходимо да сме сигурни, че става въпрос за точно този проблем. Това е така, защото обработката е доста сериозна, а и създава известен дискомфорт за Вас.

За да се убедите, че имате проблем с дървениците Ви съветваме да направите един бърз оглед на матраците на първо време. Обикновено по тях дървениците оставят множество черни точици, които са лесно видими. Също така при повдигане леко на самите шевове и ръбове на матраците може да забележите и живи индивиди. Наред с това е добре да се огледа и подматрачната рамка или дървените части от леглата. По тях също могат да се намерят черни точици или живи индивиди. В случай, че забележите там насекомо можете да го заснемете и да изпратите към нас на Viber, WhatsApp, Telegram или e-mail. Ние ще Ви дадем бърз отговор дали това са дървеници или е нещо по-безобидно. Дървениците също така често обичат да пребивават и в меките части на диваните, а понякога се откриват дори зад тапети или в контактите. В случай, че нямате възможност да направите всичко това ние можем да предложим и напълно безплатен оглед на място. Ако желаете да се запознаете по-добре с биологията на вида можете да разгледате страницата ни с повече информация за дървениците.

Рискове при непрофесионално третиране срещу дървеници

Този вредител е сред най-трудните в страната. Справянето с него изисква набито око, добре разработен метод, специализирана техника и мултикомпонентен препарат. В случай, че решите да се борите сами с дървеници имайте предвид, че в почти всички случаи се стига до дълбока резистентност на популацията срещу биоциди, рязко увеличаване на тяхната популация и сериозно възпрепятстване на бъдещите професионални обработки. За други вредители винаги бихме препоръчали да опитате в началото и сами, но специално при дървениците това е силно непрепоръчително.

С нашия метод не се изхвърлят никакви мебели!

Отне ни наистина много време докато намерим правилна методика, техника и препарати. Сега смело можем да кажем, че можем да унищожим дървениците на 100% без да се налага да изхвърляте никакви мебели. В практиката си сме успявали да се справим с много сериозни заразявания само с 2 обработки. По начина, по който ни е пръскаме препаратът успява да проникне достатъчно дълбоко и да се задържи за 10-12 дни така че да порази гнездата на дървениците. Въпреки това имайте предвид, че при дългогодишен проблем и много сериозно заразяване на матраци и дивани, подмяната им е желателна за Ваш личен комфорт, тъй като такива меки мебели обикновено изглеждат доста зле след години нападение от дървеници. В случай, че решите да ги запазите – няма проблем! Ние ще се справим дори с най-заразените такива, но е възможно да се наложи трета обработка.

Какво представлява самото пръскане срещу дървеници?

Обработката се извършва със специализирана техника за ултрамалообемно пръскане, която впръсква биоцидна емулсия с големина на капката между 15 и 40 микрона. Препаратът от своя страна е мултикомпонентна емулсия, която повлиява както на възрастните индивиди, така и на новоизлюпените нимфи. За еднофамилно жилище обикновено се нуждаем от около 30 минути, за да напръскаме добре навсякъде. Обръща се по-специално внимание на огнищата, които най-често са в спалните, а помещения като кухни и бани се третират профилактично, тъй като има опасност от пренасяне на дървениците във всички стаи. След третирането във въздуха в жилището се задържа нещо, което може да се оприличи на лека мъгла. По време на карантинният период от 3-4 часа тази мъгла се разсейва и достига дори до най-недостъпните места.

Мерки след пръскането

Обработката ни е напълно безвредна за Вас. Изисква се обаче да напуснете жилището за поне 3-4 часа тъй като се задържат частици от препарата във въздуха, които предизвикват леко дразнене при вдишване. Веднага щом мине този кратък карантинен период Вие трябва да проветрите много добре жилището за още 30 минути и след това може да ползвате дома си без рестрикции. Обработката е задължително да се повтори след около 10-14 дни. В топлите сезони е добре този период да е малко по-къс, а в зимните – трае отлагане дори до малко повече от 14 дни. Тази разлика е провокирана от различните темпове на цикъла на развитие на дървениците. След приключване на първата обработка нашият колега ще Ви предложи веднага удобен час за второ пръскане. Трето посещение се налага в редки случаи и се прави само при нужда.

Гаранция и опасност от пренасяне

При дървениците дългосрочна гаранция не може да се даде. Причината е, че те се пренасят изключително лесно с гостуване, с пренасяне на багаж, с посещение на хотели, с посещение на болници, а в редки случаи дори от съседни апартаменти. По този начин съществува риск седмици, месеци или години след като се справим с проблема Вие да си ги донесете отново вкъщи. Въпреки липсата на 100% гаранция обаче имайте предвид, че в огромен процент от случаите се справяме само с 2 обработки и без изхвърляне на никакви мебели. Обикновено около седмица след втората обработка дървениците изчезват напълно и проблемът може да се счита за 100% разрешен.

Занапред обаче ще трябва да бъдете много бдителни, за да може да се сведе до нула рискът от повторно пренасяне на този неприятен вредител вкъщи. В най-общия случай клиентите ни нямат представа от къде са дошли дървениците. Именно заради това трябва да се внимава за повторното им пренасяне.


ЦЕНИ:

Обработка на 1 жилище до 100 кв.м. / до 4 стаи95,00 лв.
За всяка следваща стая в същото жилище (доплащане)20,00 лв.

⚠️ 100% унищожаване на дървениците в повечето случаи само с ДВЕ обработки през около 10 – 14 дни.
⚠️ Третирането се извършва със специализирана техника за фини капки препарат под високо налягане.


Обслужваме района на ПЛОВДИВ, ПАЗАРДЖИК, СТАРА ЗАГОРА, ХАСКОВО, СЛИВЕН, БУРГАС, СОФИЯ и ПЕРНИК

Често задавани въпроси за пръскане срещу дървеници

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Дървениците са вредителят, който е най-труден за унищожаване в България. При този вредител самостоятелните непрофесионални обработки са неефективни и дори могат да доведат до увеличаване на проблема. При проблем с дървениците е най-добре да се обърнете към професионалисти. Ние от "Тони ДДД" разполагаме с иновативен метод, който унищожава дървениците само с 2 посещения без да се налага да изхвърляте каквито и да е мебели.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Цената за една обработка срещу дървеници в жилище до 100 кв.м. (и до 4 стаи) е 95лв. Имайте предвид, че ще се наложат 2 обработки, всяка по 95лв. В редки случаи може да се наложи и трето посещение. В случай, че жилището Ви е по-голямо от 4 стаи цената нараства с 20лв за всяка следваща стая.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Силно непрепоръчително е да опитвате сами да се борите с този проблем, тъй като често се стига до резистентност или увеличаване на популацията. Най-добре е да се обърнете към професионалист, който разполага с необходимите опит и техника.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Това е вредителят при който не можем да дадем 100% гаранция, въпреки това в общия случай проблемът се решава само с 2 посещения и без да се изхвърлят никакви мебели. Имайте предвид, че дървениците се пренасят лесно и съществува опасност в бъдеще да ги пренесете вкъщи отново. Трябва да бъдете бдителни.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Да, но той е изключително кратък. Нашият метод изисква около 3-4 часа след пръскането жилището да е свободно от хора и животни. След това можете да се приберете, да проветрите добре и да ползвате жилището без рестрикции.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
За пълно справяне с проблема се набляга силно на спалните помещения, тъй като обикновено гнездата са там а в останалите стаи не се наблюдава проблем. Те се пръскат профилактично. Ако и в други помещения обаче има данни за дървеници, то пръскането се прави обстойно и там.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Не! Категорично забранено е присъствието на клиента, тъй като препаратът има дразнещ дишането ефект докато се пръска. След около 3-4 часа в жилището вече е напълно безопасно и клиентът може да се върне вкъщи тогава.

✆ 0879 40 30 13 - toniddd.bg
Преди да дойдем е добре да махнете спалното бельо и други постелни принадлежности. Необходимо е матраците да са повдигнати по възможност, леглата леко издърпани, а диваните оставени в максимално разпънато състояние. Това е необходимо, за да имаме максимален достъп за опръскване на всички критични места.


Сподели нашата страница в: