Uncategorized

Как да се отървем от дървениците в дома завинаги и без рецидив? Пръскане в Стара Загора, Пловдив, Пазарджик.

Дървениците са много неприятен вредител и сблъскването с тях може да обърка цялото ни ежедневие. Щом четете тази статия значи вече сте установили наличие на дървеници вкъщи и сте сигурни, че става въпрос именно за този вредител, нали? Или не сте сигурни? Е, по-добре е да се уверите на 100% че това, което Ви тормози са именно дървеници, защото обработката срещу тях е тежка работа и не е добра идея “за всеки случай” да пръснем срещу дървеници ако не сме сигурни, че ги има.

Как изглеждат дървениците и как да сме сигурни, че имаме дървеници?

Дървениците са лесноразпознаваеми. В сайта ни ще откриете снимки на тях, а в тази статия ще се опитаме
да ги опишем максимално точно. На външен вид те са със заоблено тяло приличащо на зърно от леща. Характерно за тях е, че се отличават ивички върху гърба им, а цветът им винаги е кафяф с ръждиви отенъци. Имайте предвид, че ако са се “напили” с много кръв тялото им може да бъде и по-издължено. Като размер са около половин милиметър големи и при смачкване е характерно да изпускат кръв. Е, дотук имаме доста информация за външният им вид и се предполага, че можем да потвърдим или пък напълно да отхвърлим, че вредителят, който ни тормози са дървеници.

Къде да живеят дървениците и къде да ги търким?

Синтезирано ще споменем най-характерните им местообитания, тъй като на практика те могат да живеят навсякъде, но пък си имат предпочитани места, в които се откриват почти винаги. За начилие на дървеници огледайте обстойно матраците, подматрачните рамки, дървените части на леглата, а също така и меката мебел. Характерно те живеят най-вече там, където хората спят, за да може да имат източник на кръв през нощта. Като допълнителни местообитания можем да споменем места като дупки, процепи, зад картини, зад стенни часовници, в гардероби, в процепи на подовите настилки, както и на много други места.

Препарати за дървеници – мнения

Най-лесно казано всички препарати в търговската мрежа, които са регистрирани за борба с дървеници са достатъчно ефективни, че да могат да се справят с проблема сами по себе си. За предпочитане е винаги да се използват препарати с 3 или 4 АДВ, тъй като наличието на само 1 активна отровна съставка рядко води дори до минимален резултат. Имайте предвид също така, че когато говорим за унищожаване на яйца, гнезда и предотвратяване на повторна поява на дървениците след няколко седмици или дори дни е нужно да се съобразят още много фактори, като например техниката с която се работи, налягането на впръскване на препарата, достъпността до потенциалните гнезда, концентрацията на активните вещества, графикът на повтаряемост на обработките и още други фактори

Можем ли да си напръскаме сами? Какви са рисковете?

Можете, разбира се! Както споменахме в търговската мрежа се откриват редица препарати, които са регистрирани за борба с дървеници. Практиката обаче показва, че шансовете за справяне с дървениците без професионална техника в домашна среда клонят към нула, а често и сметката за това излиза по-голяма отколкото да се обърнете към професионалист. Рисковете, до които води непрофесионалната обработка са свързани най-често с изграждане на резистентност в популацията към дадени групи инсектициди. Казано иначе при неправилно третирани дървениците могат да изградят “имунитет” или силна устойчивост срещу даден препарат или цяла група от препарати. Истината е, че дори в такава ситуация успяваме да се справим с проблема, но става доста по-трудно.

Другите рискове от непрофесионалната обработка са свързани със собственото Ви здраве. При обработка срещу дървеници е изключително важно да се използват маски с висок клас филтри (и активен въглен), а също така и очила, ръкавици и друго предпазно облекло.

Как ние унищожаваме на 100% дървениците само с 2 посещения?

Обърнете внимание на изредените по-горе фактори. Имайки предвид тях сме съобразили детайлно всички рискове от несправяне с проблема и така сме изработили ефективен метод срещу дървениците. Истината е, че ни отне страшно много време да се научим и сега можем смело да кажем, че след нас дървениците ще изчезнат на 100%.

Ние от “Тони ДДД” извършваме пръскането срещу дървеници със специализирана техника за студен аерозол, която генерира фини капки с размери само няколко микрона. Казано на по-разбираем език пръскането граничи с обгазяване. Едновременно с правилната техника сме обучили екипите си да работят по стриктен алгоритъм и така гарантираме пълно покритие на препарата дори на недостъпни места. Препаратът от своя страна е мултикомпонентен и е ключов фактор за унищожаване и на последния индивид. Практиката ни показва, че дори при много голям проблем 2 посещения са напълно достатъчни за 100% справяне с проблема. Нещо повече – успяваме да премахнем дървениците без да се налага да изхвърляте никакви мебели, матраци, завивки и др. Вижте повече информация за пръскане против дървениците и ЦЕНИ в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и региона.

Сподели нашата страница в: