Борба с хлебаркиБроба с вредители

Пръскане срещу кафяви хлебарки в апартамент в Пловдив с Тони ДДД


Какви видове хлебарки се срещат в България?

В България се срещат само няколко вида хлебарки от общо над 4,000 вида познати на учените в света. Най-често срещаните видове са:

  • Ориенталската/черна хлебарка, носеща латинското наименование Blatta orientalis;
  • Германската/кафява хлебарка, която пък носи латинското име Blatella germanica;
  • Американската хлебарка – Periplaneta americana.

Кафяви хлебарки – повече информация.

В показаното видео по-горе, а съответно и в тази статия ще разгледаме по-конкретно кафявата хлебарка, която в общи линии е един от най-често срещаните вредители в България и в частност в нашия дом.

Големината на възрастния индивид е не повече от 2см като, най-често той е около 1,5см. Цветът им е кафяв както подсказва и общоприетото им разговорно наименование, но понякога може да бъде по-скоро жълтеникав или червеникав и дори по-близък до черния цвят. Germanica има свои сродници в Азия и Африка и противно на латинското и наименование тя далеч не произлиза от Германия.

Къде се крият хлебарките в дома ни?

Най-честото местообитание на кафявата хлебарка е в кухните. Там те успяват да открият жизнените за тях влага и топлина, а освен това има и изобилие от ситни хранителни остатъци, с които те се хранят. Гнездят по места, които са труднодостъпни за хората и така защитават себе си и яйцата, които снасят. Някои от любимите им места са кафемашини, микровълнови фурни, хладилници (в топлите им места), зад первази, в шкафове, процепи, пукнатини и др. Макар че сме свикнали да ги виждаме в кухните, практиката ни показва, че те могат да живеят във всяко кътче на дома. Като второ характерно местообитание за тях може да се посочат баните.

Хлебарките и в частност Blattella germanica са активни през нощта. Те не понасят дневна светлина и това е основната причина да ги виждаме основно нощем. Това правило обаче има много изключения в практиката. Когато не се вземат ефикасни мерки навреме популацията на хлебарките става все по-голяма и след известно време е нормално да започнем да ги виждаме дори денем. Това е сигурна индикация, че проблемът вече е станал голям. Въпреки това обаче не е никак невъзможно само с едно третиране да се отъврете от тях завинаги.

Как нашата ДДД фирма пръска за хлебарки?

Ние от Тони ДДД предлагаме изключително ефективна борба с хлебарките, както в дома, така и на работното Ви място. Имаме много богат опит и сме се справяли със случаи от най-различно естество. Пръскали сме срещу хлебарки в домове без проблем – с цел превенция. Пръскали сме обаче и на места, където проблемът е бил изключително сериозен и хлебарките са се наблюдавали навсякъде и по всяко време в обекта. Такива случаи за нас не са проблем, тъй като работим с висок клас препарати, които задължително имат повече от едно активно вещество и така гарантират едновременно бърз и много дълъг остатъчен ефект. Ето и някои от интересните специфики, които нашите препарати притежават:

  • Атрактантен ефект – препаратът привлича хлебарките към съответната отровна точка. По този начин дори някоя важна точка да бъде пропусната, това няма да повлияе на ефекта;
  • Каскаден ефект – хлебарките предават отровата една на друга като взаимно се заразяват. Това гарантира тотален ефект върху цялата популация в обекта;
  • Дълъг остатъчен ефект – съставката (АДВ), която отговаря за това се активира моментално и остава да работи за дълъг период на местата, които не са забърсани, а ние точно с тази цел правим множество отровни точки там, където Вие нямате достъп.

Струва ли си сами да се борим с хлебарките или ни трябва ДДД фирма?

Ще кажеже, че в уебсайт на фирма, която извършва обработки срещу хлебарки такъв въпрос би бил групав, нали? … Всъщност отговорът е: “Зависи”!
Ние знаем, че всеки би опитал първо сам да се справи с проблема преди да потърси професионалисти в областта и това е ОК. Хубаво е обаче още в началото видите дали Вашите действия имат тотален ефект или по-скоро изглежа, че борбата ще е трудна. Ако още с първото действие и първите похарчени пари хлебарките не изчезнат веднага, то по-добре се свържете с нас ако живеете в областите Пазарджик или Пловдив, или потърсете друга ДДД фирма, ако живеете извън нашия обхват на работа.

Нашата практика и най-вече отзивите на нашите клиенти показват, че обикновено хората харчат доста пари за покупка на най-различни препарати, а освен това хабят усилия и нерви. След дълга и неуспешна битка решават да се доверят на фирма за професионална борба с вредители и поне когато ние обработваме проблема се решава още с първото пръскане на цена, която е по-ниска от тази на закупените множество препарати. В общи линии ние не казваме, че човек не може да се справи сам или че препаратите, които се продават не действат, а напротив – те често са ефикасни, но има тънкости, които професионалистите най-добре знаем.

Защо да изберете Тони ДДД, ако живеете в Пловдив, Пазарджик или наоколо?

Ще се опитаме да изредим някои от предимствата, които смятаме, че ни правят най-добрия избор в региона:

  • Работим с най-висок клас препарати, които не ставят никакъв мирис и не цапат;
  • Имаме страхотни отзиви от клиенти, които ни звънят чак година след обработката (обикновено пролетно време), за да поръчат нова такава, но не защото имат хлебарки, а защото профилактиката веднъж годишно е най-ефективния метод за справяне;
  • Имаме ясно ценообразуване, както и отстъпки за по-голям брой обработени жилища наведнъж;
  • Ние няма да броим стаите в жилището Ви, нито пък ще мерим квадратура. При нас цената е фиксирана за жилища до 100 кв.м, но няма да увеличим цената Ви дори площта да е малко по-голяма;
  • Никога не пропускаме да опръскаме ключовите места, до които нямате достъп и които са от ключова важност за продължителността на действие на препарата в бъдеще;
  • В 99% от случаите, в които сме пръскали против хлебарки повторна обработка НЕ е била необходима;
  • Тони ДДД е местна фирма и държим много на имижда и качеството на услугата в региона. Поради локацията ни и малкия териториален обхват на работа можем да отреагираме възможно най-бързо.
Сподели нашата страница в: